SCHOLEN

Purple Monkey verzorgt veel trainingen op scholen en universiteiten, voor scholieren, studenten en docenten.

Trainingen op scholen

Heb je als middelbare school interesse in een training voor de leerlingen? Bijvoorbeeld een training Leer Leren, Examenvoorbereiding of de workshop Plannen en herhalen? Wij informeren je graag over de mogelijkheden! Bij opleidingen mbo, hbo en universitair verzorgen we de training Leer Studeren voor studenten.

Ook voor docenten hebben wij diverse trainingen. Bijvoorbeeld de training ‘Breinonderwijs voor docenten‘ (ook als open training beschikbaar). In de training maak je kennis met de Leerladder en Geheugenpijlers en leer je diverse technieken toepassen. Tevens leer je hoe je dit overdraagt aan je leerlingen of studenten. Voor docenten en mentoren zijn ook korte workshops mogelijk.

Naast trainingen verzorgen we ook lezingen op een ouderavond op middelbare scholen. In de lezing ‘Leer Leren’ vertalen we inzichten over de werking van het brein naar de praktijk van het opnemen van kennis. Spreker gaat in op hoe scholieren slim en effectief kunnen leren (o.a. concentratie, herhaalmomenten, plannen van taken) en hoe je als ouder je kind kunt begeleiden bij het slimmer studeren. Hierbij komen de door Purple Monkey ontwikkelde concepten Leerladder en Geheugenpijlers aan de orde. 

Mentorlesprogramma

Studievaardigheden wordt steeds belangrijker in het onderwijs. Purple Monkey heeft een programma voor de mentorles ontwikkeld dat scholen en mentoren hierbij op een professionele wijze ondersteunt. Het programma is in te zetten voor alle scholieren mbo, vo en po groep 7 en 8.

Het mentorlesprogramma bestaat uit losse modules die samen één geheel vormen. Als docent/mentor word je door Purple Monkey opgeleid in een driedaagse training. Je krijgt cursusmateriaal, digitaal prestatiemateriaal en uitgewerkte oefeningen, om te gebruiken in de klas. Het programma kan in meerdere opeenvolgende leerjaren worden gebruikt. Op deze manier is de kwaliteit en de consistentie van de mentorlessen geborgd. De lessen bieden theorie, verschillende oefeningen per onderwerp en meetmomenten. Hierdoor kun je zien of de scholier de kennis ook juist kan toepassen. Dit pakket maakt de mentorlessen professioneler. Als docent sta je boven de stof en geef je de scholieren een handvat om efficiënter te studeren.

Agenda & Studeerplanner

Plannen is het op één na moeilijkste bij het studeren. Het aller moeilijkste is je te houden aan je planning. De Purple Monkey Agenda & Studeerplanner helpt de scholier bij deze lastige taken. In de elektronische leeromgeving wordt het huiswerk door de docent genoteerd, maar niet hoe vaak je iets moet inplannen om het op de gewenste datum gemaakt of voldoende geleerd te hebben. Met deze planner maak je eenvoudig je planning voor alle studeertaken.

De planagenda heeft een harde kaft, leeslint en ingenaaide katernen. 

Vanaf 10 exemplaren bieden we een staffelkorting. Ook kun je als school, bij grotere aantallen, de agenda personaliseren met een eigen omslag of schoolspecifieke pagina’s.

Op 2 pagina’s staan naast elkaar 7 dagen van de week. Het bovenste gedeelte van de dag is een gewone schoolagenda. Hier noteer je het huiswerk en toetsen etc. Eronder telkens een deel voor de planning. De planagenda is er in 2 maten; de standaardeditie en de iets grotere A4-editie. In de agenda wordt in 3 korte stappen uitgelegd hoe je hem het beste kunt gebruiken. Er is een instructievideo beschikbaar en een presentatie om het gebruik van de planagenda uit te leggen in de klas.

Neem voor meer informatie over de staffelprijzen, bestellingen of een kosteloos zichtexemplaar contact met ons op.